Koude pastasalade met kip

Deze koude pastasalade met kip is een zeer frisse koude pastasalade die binnen een half uurtje klaar te maken is. De ingrediënten die hieronder vermeld staan, zijn bedoeld om een koude pastasalade met kip te maken voor 4 personen. Het is geen gerookte kip. Je kunt er wel een pastasalade met gerookte kip van maken als je gerookte kip koopt in plaats van kipfiletjes.

Ingrediënten

 • 300 gram Pasta. Er zijn veel verschillende soorten pasta, wij adviseren voor deze pastasalade met kip: farfalle en fusilli.
 • 500 gram kipfilet, of gerookte kip voor een koude pastasalade met gerookte kip, zoals al besproken in de inleiding.
 • Een paar scheutjes olijfolie
 • Een beetje balsamico-azijn
 • Een klein beetje mosterd
 • 2 tot 4 eieren
 • 3 tomaten, het liefst al in blokjes gesneden, anders kun je ook cherrytomaatjes proberen (en ze dan doormidden snijden)
 • Een paar stengels lente-uitjes
 • Rucola erdoor is lekker, maar zonder kan ook!

Hoe maak je een koude pastasalade met kip?

 1. Van tevoren: zorg ervoor dat de pasta koud is voordat je begint. Je kunt het koken en pas een paar uur later met de rest beginnen of je kunt (als je vriezer groot genoeg is) de bak met pasta een half uurtje in de vriezer stoppen. Hoe dan ook, het mag niet meer warm zijn als het eenmaal op tafel staat. Anders is het natuurlijk geen koude pastasalade 😉
 2. We gaan er vanuit dat de pasta klaar is (bereidingswijze van de pasta staat wel op de verpakking). Haal de kipfiletjes uit de verpakking en snijd of knip ze in kleine stukjes. Bak ze vervolgens goed bruin in wat olijfolie. Gooi de kipfiletjes in de bak met koude pasta die er als het goed is al staat.
 3. Zorg ervoor dat de tomaatjes in kleine stukjes worden gesneden, evenals de lente-uitjes. Gooi dit er ook doorheen.
 4. Bak de pijnboompitten. Pas op, zet het gaspitje niet op de hoogste stand want anders branden ze zo aan! Gooi het in de bak. En meng alle ingrediënten tot een lekker geheel.
 5. Mix de eieren met de mosterd en de balsamicoazijn, dit is de dressing. Schenk er een beetje azijn bij, en weer roeren. Deze marinade kun je als allerlaatste ingrediënt toevoegen aan de koude pastasalade met kip!
 6. Eventueel nog de rucola erdoor, als je die gekocht hebt. Het is een optie.
 7. De koude pastasalade met kip is klaar. Er kan gegeten worden!